Składniki
- CIASTO:
- 3 szklanki mąki
- 1 margaryna
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody
- MASA ORZECHOWA:
- 30 dag orzechów włoskich drobno pokrojonych
- 1/2 margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu
- MASA KREMOWA:
- 1 litr mleka
- margaryna
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
Przepis
Wszystkie składniki ciasta zagnieść.Podzielić ciasto na 2 części.Jedną upiec ( około 20 min), drugą część ciasta wyłożyć na blachę i na wierz wlać mase orzechową.
Wszystkie składniki masy orzechowej rozpuścić na końcu dodać orzechy ,wlać na ciasto.Piec 20 min.
Wszystkie składniki masy kremowej włożyć do garnka, ugotować budyń.Gorącym budyniem przełożyć ciasto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl