Śniadaniowe miniplacuszki. Prosty przepis
To nowa śniadaniowa klasyka. Sycą na wiele, wiele godzin i zaspokajają ochotę na słodki smak. I ten fikuśny kształt. Pamiętaj, że nie musisz ich robić w wersji mini i spędzać czasu nad patelnią z wykałaczką (ja przewracałam je właśnie w taki sposób).
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2 jajka,
- 20 ml śmietanki 30–36 proc.,
- 30 g mąki migdałowej.
Przepis
- Wymieszaj składniki w misce, przelej do dozownika i smaż na oleju kokosowym.
- Można, oczywiście, nakładać je łyżką i nie bawić się jak ja. Podaj z owocami, kruszonym kakao lub z frużeliną z owoców jagodowych słodzoną erytrolem albo mascarpone.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl