Sernik na zimno z twarogu. Łatwe ciasto bez pieczenia
Sernik z twarogu na zimno to pyszny deser na cieplejsze dni. Jest bardzo prosty do zrobienia, jednak wymaga nieco cierpliwości. Pamiętajmy też, że kluczem do sukcesu są składniki najlepszej jakości.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Śmietanę zmiksować z serem i sokiem z cytryny.
- Rozpuścić 2 galaretki w 0,5 litra wody i odstawić.
- Tężejącą galaretkę wymieszać z masą serową.
- Ciasteczka pokruszyć lub zblendować i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno tortownicy i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Na wierzch wyłożyć masę serową i wyrównać. Schłodzić w lodówce.
- Gdy sernik stężeje, ułożyć owoce i zalać galaretką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl