Sałatka żydowska. Ekspresowy dodatek do grillownych dań
Wystarczy kwadrans, świeże sezonowe warzywa i lekki dressing, by przygotować pyszną i orzeźwiającą sałatkę. W upalne dni zastąpi obiad lub drugie śniadanie. Jest lekka, pyszna i pełna witamin. Możesz ją również podać w czasie spotkania przy grillu. Warzyw nigdy za wiele.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Warzywa umyć i osuszyć. Ogórki i pomidory pokroić drobno.
- Sałatę rozdrobnić palcami lub pokroić używając noża ceramicznego. Oczyścić i pokroić cebulę, rzodkiewkę i paprykę.
- Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę zmiksowaną z sokiem cytryny i przyprawami, ponownie wymieszać i podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl