Sałatka z zupek chińskich. Ze stołu zniknie raz dwa
Sałatka z zupek chińskich to królowa wszystkich domowych imprez. Jest prosta i łatwa do przygotowania. Idealnie sprawdzi się też na szybką kolację lub obiad do pracy. Można do niej dodać ulubione składniki i za każdym razem będzie smakowała doskonale. Wypróbujecie koniecznie sałatkę z zupek chińskich w naszej wersji, a nie pożałujecie.
Sałatka z zupek chińskich to świetny pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Jest tania, szybka i nieskomplikowana. Do jej przygotowania używamy samego makaronu, jednak jeśli ktoś lubi, może również wykorzystać przyprawy z zupek chińskich, wówczas sałatka będzie miała nieco ostrzejszy smak. Makaron z zupek możemy zastąpić makaronem ryżowym typu nitki. Natomiast zamiast piersi kurczaka warto użyć szynki konserwowej. Jak przygotować sałatkę?
Składniki:
- 2 zupki chińskie
- 4 ogórki kiszone
- 1 papryka świeża
- puszka kukurydzy
- 1 pierś z kurczaka
- majonez(do smaku)
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Makaron z zupek chińskich wyjmij z opakowania, pokrusz i przełóż do miseczki. Zalej ok. 500 wrzącej ml wody, wymieszaj, przykryj i odstaw na 3-4 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już miękki. w razie potrzeby odcedź go z nadmiaru wody.
- Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką. Usmaż na złoty kolor.
- Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj majonez, a w razie potrzeby dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Smacznego!