Sałatka z wędzonym łososiem
Łosoś jest źródłem witaminy D, witamin z grupy B zawiera również znaczne ilości pierwiastków takich jak selen, fosfor czy magnez. Jeżeli do łososia dorzucimy furę warzyw i jajko na twardo, otrzymamy naprawdę zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
Na sos:
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól
- pieprz
1. Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Rybę porwać na mniejsze kawałki.
2. Ogórka obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki.
3. Rzodkiewkę umyć i pokroić na plasterki. Pomidora umyć i podzielić na cząstki.
4. Jajka pokroić w ósemki, a cebulę w piórka.
5. Składniki na sosu wymieszać ze sobą.
6. Na talerzu ułożyć liście sałaty i wyłożyć na nie warzywa i łososia.
7. Polać sosem, podawać od razu po dodaniu sosu.
Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia
src="https://d.wpimg.pl/798881416-192184521/ciasto.JPG"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze