Trwa ładowanie...
dgvcuq3

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

Przepis

Zbilansowana, zdrowa dieta bogata w składniki odżywcze, mikro- i makroelementy to klucz do prawidłowego funkcjonowania w każdym wieku. Jej podstawą powinny być świeże warzywa i owoce. Zamiast sięgać po kaloryczne, słone przekąski czy słodycze, warto przygotować sałatkę.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami
Składniki
  • 3 garście młodego szpinaku np. Eisberg
  • 50 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 jajko
  • 8 czarnych oliwek drylowanych
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pół czerwonej cebuli

Dressing:

  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
Przepis
  • Szpinak młody ułożyć w miseczce. Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki.
  • Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, a cebulę w pióra. Dodać odsączone z zalewy oliwki.
  • Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym wcześniej dressingiem miodowo-musztardowym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
dgvcuq3

Podziel się opinią

1
Share
dgvcuq3
dgvcuq3
dgvcuq3
dgvcuq3
Więcej tematów
dgvcuq3