Trwa ładowanie...
d3n97m3
d3n97m3

Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem i jajkiem

Przepis

Ta sałatka to po prostu bomba witaminowa. Słony łosoś wędzony na zimno, jajka na twardo, delikatna w smaku roszponka, słodkie pomidory i papryka. Rewelacyjne połączenie smaków. Do tego pięknie wygląda, jest zdrowa i robi się ją błyskawicznie. Wypróbujcie przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem i jajkiem
123RF
Składniki
  • 220 g łososia wędzonego na zimno
  • 70 g roszponki
  • 4 jajka L
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Przepis
  • Jajka ugotować na twardo i obrać. Roszponkę przebrać, umyć i osuszyć. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki.
  • Paprykę umyć i pokroić w cienkie paseczki. Pomidorki umyć i przekroić na połówki.
  • Cebulę pokroić w piórka.
  • Na talerzu ułożyć roszponkę, na sałacie ułożyć pokrojone jajko, i cebulkę następnie ułożyć paprykę i połówki pomidorków.
  • Łososia pokroić na paseczki, następnie zwinąć w ruloniki, ułożyć pomiędzy warzywami i jajkami.
  • Wszystko posypać koperkiem.
  • Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami, skropić sałatę. Podawać od razu po dodaniu sosu.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem i jajkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3n97m3
d3n97m3
d3n97m3
d3n97m3
d3n97m3