Sałatka z komosą ryżową i granatem
Bardzo lubię łączyć zarówno skarby natury, jak i pożywienie ciepłe ze świeżymi warzywami. Połączenie kaszy ciepłej ze świeżym szpinakiem, ugotowanym burakiem, kozim serem, awokado i granatem powoduje, że taka sałatka będzie nie tylko sycąca, ale też ciekawa w smaku. Poza tym jest to takie danie, które bardzo dobrze smakuje, kiedy kasza jest ciepła, ale równie dobrze można je skonsumować na zimno, szczególnie latem.
Składniki
Przepis
Komosę ryżową gotujemy w garnku. Możemy dodać do gotowania łyżkę masła klarowanego, 4 goździki i kilka plasterków imbiru. Do salaterki wkładamy szpinak, roszponkę, dodajemy ugotowaną ciepłą komosę, pokrojone awokado, pokrojonego w kostkę buraka, ser kozi, dodajemy podprażony na maśle klarowanym słonecznik, granat, posypujemy sezamem, świeżo zmielonym pieprzem, solą himalajską i polewamy dobrą oliwą.