- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- ćwiartka dużego arbuza
- opakowanie sera feta w kostce (bez zalewy)
- świeża mięta
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- świeżo mielony czarny pieprz
Przepis
Kilka listków mięty ucieramy w moździerzu. Łączymy miód z sokiem z cytryny i dodajemy utartą miętę. Mieszamy.
Przepis
Arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Układamy na talerzu i dodajemy fetę. Skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Dekorujemy świeżymi listkami mięty. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Przepis
Sałatka doskonale smakuje również z dodatkiem pomidorków koktajlowych lub czarnych oliwek. Przed podaniem warto schłodzić sałatkę w lodówce przez kwadrans.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl