Trwa ładowanie...
d1vrv6d
d1vrv6d

SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

d1vrv6d
Zdjęcie
Składniki
  • 1 melon żółty
  • 1 mango
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan
  • 10 orzechów włoskich
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
Przepis
  1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
  2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
  3. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d