SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 1 melon żółty
- 1 mango
- 1 pomarańcza
- 1 banan
- 10 orzechów włoskich
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
1. Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
2. Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
3. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze