Sałatka makaronowa z kukurydzą i fetą
Szybka i prosta do przygotowania sałatka z kilku składników. Połączenie kiszonych ogórków i sera feta może wydawać się nieoczywiste, ale smakuje rewelacyjnie. Przekonajcie się sami. Przepis z bloga bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 130 g makaronu orzo (w kształcie ryżu)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ogórek świeży
- 1 ogórek kiszony
- 80 g sera feta pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Przepis
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj ugotowany i odcedzony makaron, fetę, kukurydzę, ogórki, cebulę i natkę pietruszki.
- Wlej oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl