Sałata lodowa z pomidorem, jajkiem i tuńczykiem
Kilka składników wystarczy, by wyczarować smaczną i szybka sałatkę. Doskonale sprawdzi się na sylwestrowej imprezie. Z pewnością przypadnie do gustu twoim gościom.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, pomidora pokrój na sześć części, obrane jajka na ćwiartki, cebulę w piórka.
- Tuńczyka odcedź z sosu, rybę dodaj do sałatki.
- Wykonaj dressing: sok z cytryny wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej całą sałatkę.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl