Ryba zapiekana z warzywami. Spróbuj i przekonaj się, jakie to jest pyszne
Soczyste kawałki ryby w chrupiącej panierce, zapieczone pod pierzynka z żółtego sera i sezonowych warzyw. Do tego ziemniaczane puree i przepyszny obiad gotowy. Spróbujcie koniecznie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Filety myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.
- Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.
- Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C. Podaję z ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl