Rozrzewający kapuśniak z pęczakiem
Pyszny i szybki przepis na kapuśniaczek z kaszą pęczak z dodatkiem czarnego czosnku. Świetnie rozgrzewa i syci nawet w najchlodniejszy dzień. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Do garnka wlej 2 – 2,5 l. wody, wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i kaszę. Gotuj ok. 10 min.
- Cebulę i boczek pokrój i podsmaż, dodając odrobinę tłuszczu. Ja użyłam smalcu z kaczki.
- Dodaj pokrojoną kapustę kiszoną oraz usmażony boczek z cebulką.
- Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz czarnym czosnkiem w proszku. Gotuj ok. 10 min.Zupę posyp koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl