Rozgrzewająca zimowa herbata z miodem i goździkami

Gdy wracamy zziębnięci do domu, za oknem wieje zimny wiatr, pada deszcz lub śnieg, zaczynamy szukać sposobów na rozgrzanie i poprawę nastroju. Herbata z odpowiednimi dodatkami rozgrzeje doskonale.

Rozgrzewająca zimowa herbata z miodem i goździkamiRozgrzewająca zimowa herbata z miodem i goździkami

Składniki

  • 2-3 łyżeczki czarnej herbaty liściastej
  • 3 goździki
  • kawałek kory cynamonu (np. Dary Natury)
  • 3-4 plastry pomarańczy
  • 1 łyżka miodu z pomarańczą i goździkami z Pasieki Sadowskich
  • 500 ml wody

Przepis

  • Wodę zagotuj. Do naczynia wsyp herbatę i zaparzaj pod przykryciem przez ok. 3-5 minut (w zależności od tego, jak mocną herbatę lubisz).
  • Herbatę przelej przez sito do dzbanka, dodaj cynamon, goździki i plastry pomarańczy.
  • Odczekaj, aż herbata nieco przestygnie (do temperatury około 60 stopni), dodaj miód, wymieszaj i delektuj się smakiem pysznej korzennej herbaty. Wszystkie produkty potrzebne do przygotowania zimowej herbaty są dostępne w sklepie internetowym Bee.pl.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja