Trwa ładowanie...
d4fhnk3
d4fhnk3

Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika

Przepis

Roladki z ciasta francuskiego sprawdzą się jako smaczna i szybka przekąska. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do farszu możesz użyć swoich ulubionych składników. Roladki warto podać z dipem czosnkowym.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika
123RF
Składniki
  • 2 rolki ciasta francuskiego
  • 200 g szynki konserwowej
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g żółtego sera
  • papryka czerwona
  • cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 jajko
Przepis
  • Szynkę cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć, a potem wystudzić, dodać starty ser i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i solą oraz dokładnie wymieszać.
  • Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na 2-3 cm krążki.
  • Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180 stopni C) na złoty kolor.
  • Są pyszne na gorąco i na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
Więcej tematów
d4fhnk3