Roladki schabowe z oliwkami. Jak je przygotować?
Znudziły ci się tradycyjne kotlety schabowe? Przygotuj pyszne roladki z oliwkami Roladki są proste w przygotowaniu i apatycznie się prezentują. Możesz je podać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy marchew obraną i stratą na tarce o dużych oczkach.
4. Dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki.
5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl