Trwa ładowanie...
Mobartis
konfitura
25-10-2016 11:26

Przepyszny dodatek do chleba, serów i drobiu

Konfitura z czerwonej cebuli z kolendrą

d52v2da
d52v2da

Konfitura z czerwonej cebuli z kolendrą to fantastyczne urozmaicenie codziennych dań. Może stanowić dodatek do serów i drobiu. Doskonale smakuje z samym chlebem. Jej przygotowanie jest bajecznie proste!

Składniki:
300 g czerwonej cebuli
5 łyżek wina Madera
3 łyżki miodu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżeczki rozdrobnionej kolendry
250 g masła

Przygotowanie:
Cebulę siekamy w piórka i wrzucamy na roztopione na dużej patelni masło. Smażymy ok. 20 minut na małym ogniu do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy miód, mieszamy. Wlewamy wino, po chwili dolewamy ocet balsamiczny. Całość łączymy i gotujemy ok. 15-20 minut. Rozdrabiamy kolendrę, ale niezbyt dokładnie. Dodajemy ją do konfitury i dokładnie mieszamy. Gotujemy kolejne 10 minut. Po tym czasie konfitura jest gotowa do spożycia.

d52v2da
d52v2da
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d52v2da
Więcej tematów