Trwa ładowanie...
d1u2dr4
04-04-2013 16:29

Konfitura z czerwonej cebuli

Przepis
4.7
(24 głosy)
Oceń:
d1u2dr4
Składniki
  • 60 dag czerwonej cebuli
  • 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1 duży liść laurowy Kamis
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 3 łyżki octu winnego Kamis
  • sól
  • pieprz
Przepis

Cebulę obieramy, kroimy w średniej grubości pióra.
Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym.
Gdy cebula zmięknie, wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy.
Po 3-4 minutach wlewamy czerwone wino, dodajemy liść laurowy oraz ocet winny i smażymy do chwili aż konsystencją zacznie przypominać konfiturę.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Przepis dodał użytkownik BernadettaP

Podziel się opinią

6
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1u2dr4
d1u2dr4
d1u2dr4
Więcej tematów
d1u2dr4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj