Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak
Z pewnością nie spodziewalibyście się tego składnika w przepisie na pączki. Ale to właśnie dzięki niemu pączki wyjdą wyjątkowo miękkie i pulchne. Na dodatek nie trzeba do ciasta dodawać drożdży, więc możecie zaoszczędzić sporo czasu. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Nie sposób go zepsuć. Przygotujcie więc na deser delikatne i mięciutkie pączki twarogowe.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Karnawał
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka ubić z cukrem (najlepiej mikserem), dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg.
- Dobrze wyrobić.
- Maczać ręce w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie (ewentualnie nakładać łyżką).
- Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl