Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak
Przepis
Z pewnością nie spodziewalibyście się tego składnika w przepisie na pączki. Ale to właśnie dzięki niemu pączki wyjdą wyjątkowo miękkie i pulchne. Na dodatek nie trzeba do ciasta dodawać drożdży, więc możecie zaoszczędzić sporo czasu. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Nie sposób go zepsuć. Przygotujcie więc na deser delikatne i mięciutkie pączki twarogowe.
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Jajka ubić z cukrem (najlepiej mikserem), dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg.
- Dobrze wyrobić.
- Maczać ręce w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie (ewentualnie nakładać łyżką).
- Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik MagDamS
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
2
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.