Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak
Z pewnością nie spodziewalibyście się tego składnika w przepisie na pączki. Ale to właśnie dzięki niemu pączki wyjdą wyjątkowo miękkie i pulchne. Na dodatek nie trzeba do ciasta dodawać drożdży, więc możecie zaoszczędzić sporo czasu. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Nie sposób go zepsuć. Przygotujcie więc na deser delikatne i mięciutkie pączki twarogowe.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Jajka ubić z cukrem (najlepiej mikserem), dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg.
- Dobrze wyrobić.
- Maczać ręce w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie (ewentualnie nakładać łyżką).
- Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik MagDamS
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze