Trwa ładowanie...
d2r6dav

Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak

Przepis

Z pewnością nie spodziewalibyście się tego składnika w przepisie na pączki. Ale to właśnie dzięki niemu pączki wyjdą wyjątkowo miękkie i pulchne. Na dodatek nie trzeba do ciasta dodawać drożdży, więc możecie zaoszczędzić sporo czasu. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Nie sposób go zepsuć. Przygotujcie więc na deser delikatne i mięciutkie pączki twarogowe.

4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Przepis na bajeczne pączki. Ten sekretny składnik zupełnia zmienia smak
123RF
Składniki
  • 3 szklanki mąki
  • 1 kg twarogu
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • olej do smażenia
Przepis
  • Jajka ubić z cukrem (najlepiej mikserem), dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg.
  • Dobrze wyrobić.
  • Maczać ręce w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie (ewentualnie nakładać łyżką).
  • Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik MagDamS

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2r6dav

Podziel się opinią

2
2
Share
d2r6dav
d2r6dav
d2r6dav
d2r6dav
Więcej tematów
d2r6dav