Pączki serowe. Ten składnik zupełnie zmienia smak

Z pewnością nie spodziewalibyście się tego składnika w przepisie na pączki. Ale to właśnie dzięki niemu pączki wyjdą wyjątkowo miękkie i pulchne. Na dodatek nie trzeba do ciasta dodawać drożdży, więc możecie zaoszczędzić sporo czasu. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Nie sposób go zepsuć. Przygotujcie więc na deser delikatne i mięciutkie pączki twarogowe.

Przepis na bajeczne pączki. Ten sekretny składnik zupełnia zmienia smakPrzepis na bajeczne pączki. Ten sekretny składnik zupełnia zmienia smak
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kg twarogu
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • olej do smażenia

Przepis

  • Jajka ubić z cukrem (najlepiej mikserem), dodać mąkę, sodę i zmielony twaróg.
  • Dobrze wyrobić.
  • Maczać ręce w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie (ewentualnie nakładać łyżką).
  • Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano. Gotowe pączusie posypać cukrem pudrem.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości