Trwa ładowanie...
d2e1hig
09-08-2017 12:10

Proste muffiny z malinami. Wyrośnięte i mięciutkie w środku

Przepis

Muffiny to słodka przekąska z piekarnika, która zawsze się udaje. Wystarczy połączyć suche i mokre składniki, dodać ulubione dodatki, przełożyć do piekarnika i upiec. Co najlepsze - muffiny świetnie smakują również na drugi dzień, ale trzeba je przechowywać w próżniowym pojemniku.

d2e1hig
3.6
(42 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka cukru (białego lub brązowego),
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżeczki domowego cukru wanilinowego,
  • 3-4 krople aromatu śmietankowego,
  • 300 g umytych i osuszonych malin.
Przepis

W jednej misce połączyć składniki mokre (rozbełtane jajka, olej, mleko i aromat), a w drugiej suche: przesianą mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól. Następnie wymieszać zawartości obu naczyń i dodać owoce. Za pomocą łyżki nakładać masę do papilotek ułożonych w formie na muffiny. Piec około 20-25 minut w 180 stopniach, aż ładnie się zarumienią. Podawać po przestudzeniu.

Zobacz wideo: jak prawidłowo myć warzywa i owoce?

Proste muffiny z malinami. Wyrośnięte i mięciutkie w środku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

56
33

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2e1hig
d2e1hig
d2e1hig
d2e1hig
Więcej tematów
d2e1hig