Prosta i szybka sałatka z zielonymi szparagami
W sklepach i na bazarkach już pojawiły się szparagi. Można z nich wyczarować wiele pyszności. Szparagi nadają się do gotowania, grillowania, smażenia czy zapiekania. Na lekki wiosenny obiad lub kolację proponujemy szybką sałatkę z zielonych szparagów. Zielone szparagi są znacznie delikatniejsze od białych i nie trzeba ich nawet obierać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Myjemy i osuszamy wszystkie warzywa. Odłamujemy twarde końce w szparagach. Kroimy je w plasterki o grubości około 0,4 cm lekko na skos pozostawiając czubki.
- Pomidory kroimy w kostkę. Układamy razem rozdrobnione szparagi, pomidory oraz liście szpinaku.
- Na koniec posypujemy wszystko czubkami szparagów. Skrapiamy sokiem z cytryny i olejem oraz dodajemy szczyptę cukru i soli.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze