Podudzia z kurczaka z marchewką, groszkiem i dynią
Ten przepis został wypróbowany przeze mnie niejednokrotnie przy okazji spontanicznych spotkań z przyjaciółmi. Doskonała propozycja na rozgrzewające i pyszne danie.
- Czas przygotowania: Ponad 120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Podudzia myjemy, wysuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Obsmażamy z obu stron na głębokiej patelni do zrumienienia. Przekładamy do brytfanny.
Przepis
Na tej samej patelni i tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, zmrożoną marchew z groszkiem i smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając. Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe. Zagotowujemy, przekładamy do brytfanny i pieczemy ok. 2 godziny do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl