Trwa ładowanie...
d3ijb85

Placki fasolowe z cukinią i natką pietruszki

Przepis

Placki możesz zjeść na lunch lub obiad zamiast tradycyjnych kotletów. Dołóż dużą porcję sałatki lub surówki.

d3ijb85
2.9
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 240 g ugotowanej fasoli czerwonej
  • 50 g płatków owsianych
  • 100 g cukinii
  • ½ małej cebuli
  • 2 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • 2 łyżeczki musztardy ziarnistej
  • jajko
  • gałązka natki pietruszki
  • łyżeczka suszonego lubczyku
  • łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy
Przepis
  • Fasolę zmiel lub rozgnieć za pomocą tłuczka do ziemniaków.
  • Cukinię zetrzyj na grubej tarce, a cebulę oraz natkę drobno posiekaj.
  • Płatki owsiane zmiel w młynku do kawy lub blenderze wysokoobrotowym.
  • Ustaw nagrzewanie piekarnika na 180 stopni.
  • Starannie wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na kilka minut.
  • Blachę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść olejem za pomocą pędzelka kuchennego.
  • Wykładaj łyżką masę i uformuj 12 okrągłych placuszków.
  • Piecz około 18–19 minut.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Placki fasolowe z cukinią i natką pietruszki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
4
Share
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
Więcej tematów
d3ijb85