Pianka malinowa z pistacjami. Prosty przepis na obłędny deser
Wyśmienita malinowa pianka na bazie serków wiejskich. Piankę możesz przygotowywać przez okrągły rok. Jest pyszna i niezwykle delikatna. W połączeniu z malinami i pistacjami otrzymujemy doskonały przepis na niskokaloryczny deser sernikowy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Żelatynę wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 5 minut, żeby napęczniała.
- Serek wiejski zblenduj i posłódź erytrytolem.
- Napęczniałą żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i cały czas mieszając, dodaj do niej 2 łyżki zblendowanego serka. Następnie połącz ją z resztą masy i wymieszaj całość.
- Dodaj maliny i pistacje i ponownie delikatnie wymieszaj.
- Masę przelej do silikonowej formy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki do stężenia − na kilka godzin lub całą noc.
- Stężałą piankę wyjmij z formy i pokrój na kawałki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl