Pianka malinowa z pistacjami. Prosty przepis na obłędny deser

Wyśmienita malinowa pianka na bazie serków wiejskich. Piankę możesz przygotowywać przez okrągły rok. Jest pyszna i niezwykle delikatna. W połączeniu z malinami i pistacjami otrzymujemy doskonały przepis na niskokaloryczny deser sernikowy.

Pianka malinowa z pistacjami. Prosty przepis na obłędny deserPianka malinowa z pistacjami. Prosty przepis na obłędny deser
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

• 500 g serka wiejskiego
• 20 g erytrytolu
• 10 g żelatyny
• 70 g malin
• 20 g pistacji

Przepis

  • Żelatynę wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 5 minut, żeby napęczniała.
  • Serek wiejski zblenduj i posłódź erytrytolem.
  • Napęczniałą żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i cały czas mieszając, dodaj do niej 2 łyżki zblendowanego serka. Następnie połącz ją z resztą masy i wymieszaj całość.
  • Dodaj maliny i pistacje i ponownie delikatnie wymieszaj.
  • Masę przelej do silikonowej formy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki do stężenia − na kilka godzin lub całą noc.
  • Stężałą piankę wyjmij z formy i pokrój na kawałki.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja