Pianka malinowa z pistacjami. Prosty przepis na obłędny deser
Wyśmienita malinowa pianka na bazie serków wiejskich. Piankę możesz przygotowywać przez okrągły rok. Jest pyszna i niezwykle delikatna. W połączeniu z malinami i pistacjami otrzymujemy doskonały przepis na niskokaloryczny deser sernikowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Żelatynę wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 5 minut, żeby napęczniała.
- Serek wiejski zblenduj i posłódź erytrytolem.
- Napęczniałą żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i cały czas mieszając, dodaj do niej 2 łyżki zblendowanego serka. Następnie połącz ją z resztą masy i wymieszaj całość.
- Dodaj maliny i pistacje i ponownie delikatnie wymieszaj.
- Masę przelej do silikonowej formy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki do stężenia − na kilka godzin lub całą noc.
- Stężałą piankę wyjmij z formy i pokrój na kawałki.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Stolarczyk "Fit desery z kilku składników. Jak jeść zdrowo nie rezygnując ze słodyczy"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze