Penne ze szpinakiem i serem Lazur
Super przepis na makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami. To proste danie, odpowiednio doprawione, będzie świetnym posiłkiem dla każdego. Przepis jest ekstremalnie szybki i warty zapamiętania. Zapewniamy, że będziecie do niego często wracać.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Makaron gotuje al'dente. Rozmrażam szpinak. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję rozdrobniony czosnek, i szpinak. Smażę, by woda ze szpinaku odparowała. Następnie dodaję pokruszony ser Lazur.
- Wszystko mieszam do uzyskania jednolitej masy.
- Sos mieszam z makaronem, posypuję posiekanymi orzechami i podaję.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl