Pasta z awokado. Możesz używać zamiast masła
Awokado to bardzo wartościowy składnik diety. Zawiera sporą ilość kwasów omega 3, potasu, kwasu foliowego, błonnika i wielu innych cennych składników. Wybierając awokado w sklepie, zwróćmy uwagę, by skórka była bez przebarwień. Im bardziej dojrzały i miękki owoc, tym smaczniejszy. Możemy z niego przygotować świetną pastę do pieczywa. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".
Alina Jasińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Owoce umyć, przekroić na połówki.
- Łyżeczką wydrążyć pestki, miąższ wyjąć do miseczki i dokładnie ugnieść widelcem.
- Czosnek obrać, przecisnąć, dodać do miąższu awokado.
- Dodać pozostałe składniki, doprawić według własnego smaku, wymieszać na jednolitą pastę.
- Podawać z pieczywem lub świeżą chrupiącą bułeczką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl