Trwa ładowanie...
d2xe671
Alina Jasińska

Pasta z awokado. Możesz używać zamiast masła

Przepis

Awokado to bardzo wartościowy składnik diety. Zawiera sporą ilość kwasów omega 3, potasu, kwasu foliowego, błonnika i wielu innych cennych składników. Wybierając awokado w sklepie, zwróćmy uwagę, by skórka była bez przebarwień. Im bardziej dojrzały i miękki owoc, tym smaczniejszy. Możemy z niego przygotować świetną pastę do pieczywa. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".

d2xe671
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Gotuj ze mną
Źródło: Gotuj ze mną
Składniki
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 limonki
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz, sól
  • szczypta chili
  • mielona papryka słodka
Przepis
  • Owoce umyć, przekroić na połówki.
  • Łyżeczką wydrążyć pestki, miąższ wyjąć do miseczki i dokładnie ugnieść widelcem.
  • Czosnek obrać, przecisnąć, dodać do miąższu awokado.
  • Dodać pozostałe składniki, doprawić według własnego smaku, wymieszać na jednolitą pastę.
  • Podawać z pieczywem lub świeżą chrupiącą bułeczką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pasta z awokado. Możesz używać zamiast masła
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2xe671

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2xe671
d2xe671
d2xe671
d2xe671
Więcej tematów
d2xe671