Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim
Dziki czosnek, nazywany także niedźwiedzim, z roku na rok zyskuje coraz większa popularność. Doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past. Możemy też z niego ukręcić niezwykle aromatyczne pesto. Mamy dla was przepis na przepyszną sałatkę (pastę) jajeczną z dzikim czosnkiem. Przepis jest z bloga "Kuchennymi drzwiami".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 3-4 szczęśliwe jajka
- garść świeżego dzikiego czosnku
- 1-2 łyżki domowego majonezu
- pieprz i morska sól do smaku
- grzanki do podania
- Jajka gotuję 8-10 minut w zależności od wielkości – od chwili zagotowania się wody.
- Po ugotowaniu od razu wkładam je do bardzo zimnej wody i czekam aż ostygną. Obieram ze skorupek.
- Czosnek niedźwiedzi płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Kroję go drobno.
- Jajka kroję na ćwiartki i siekam, przekładam do miski razem z czosnkiem. Dodaję sól i pieprz, mieszam.
- Teraz dodaję majonez, mieszam i od razu podaję z grzankami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze