Trwa ładowanie...
d1l91os
19-04-2021 13:04

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim

Przepis

Dziki czosnek, nazywany także niedźwiedzim, z roku na rok zyskuje coraz większa popularność. Doskonale sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past. Możemy też z niego ukręcić niezwykle aromatyczne pesto. Mamy dla was przepis na przepyszną sałatkę (pastę) jajeczną z dzikim czosnkiem. Przepis jest z bloga "Kuchennymi drzwiami".

d1l91os
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Kuchennymi drzwiami
Źródło: Kuchennymi drzwiami
Składniki
  • 3-4 szczęśliwe jajka
  • garść świeżego dzikiego czosnku
  • 1-2 łyżki domowego majonezu
  • pieprz i morska sól do smaku
  • grzanki do podania
Przepis
  • Jajka gotuję 8-10 minut w zależności od wielkości – od chwili zagotowania się wody.
  • Po ugotowaniu od razu wkładam je do bardzo zimnej wody i czekam aż ostygną. Obieram ze skorupek.
  • Czosnek niedźwiedzi płuczę i osuszam na papierowym ręczniku. Kroję go drobno.
  • Jajka kroję na ćwiartki i siekam, przekładam do miski razem z czosnkiem. Dodaję sól i pieprz, mieszam.
  • Teraz dodaję majonez, mieszam i od razu podaję z grzankami.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os