Pasta jajeczna bez majonezu. Przepis dla tych, którzy liczą kalorie
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wielkanoc
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 5 jajek
 - pęczek natki pietruszki
 - pęczek szczypiorku
 - 2 garście rukoli
 - 2 łyżki musztardy sarepskiej
 - 2 łyżki masła
 - sól
 - pieprz
 
Przepis
- Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła.
 - Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi.
 - Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl