Paluszki rybne z miruny
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład gotowych paluszków pozostawia wiele do życzenia. Warto więc przygotować dla maluchów domowe paluszki rybne. Przepis jest naprawdę prosty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
Składniki
Przepis
- Rybę umyć i oczyścić. Posypać przyprawami i otartą skórką z cytryny, skropić sokiem. Zostawić na 15–20 minut.
- Jajko roztrzepać. Mąkę wysypać na płaski talerz.
- Rybę pokroić na paseczki szerokości 2 cm. Obtoczyć w jajku i mące, smażyć na oleju rzepakowym lub piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl