Paluszki krabowe w cieście. Świetna przekąska
Paluszki surimi to składnik sushi i sałatek. Jednak "krabowe paluszki" możemy jeść również na ciepło. Pamiętajmy jednak, by w sklepie wybrać produkt dobrej jakości. Większość nie ma w swoim składzie mięsa kraba, a jedynie aromat imitujący jego zapach. Zawsze należy więc czytać etykiety surimi - im krótszy skład tym lepiej.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szczypiorek opłucz i posiekaj. Czosnek obierz, a potem dokładnie rozetrzyj z solą.
- Mąkę pszenną przesiej, dodaj jajka, szczypiorek i czosnek, wlej mleko i zmiksuj na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
- Paluszki krabowe pokrój na połówki, obtocz w mące ziemniaczanej, a potem zanurzaj w cieście.
- Kładź na rozgrzany olej, usmaż na złoty kolor.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl