Orzeźwiający chłodnik z ogórkami małosolnymi i skyrem
Anna, autorka bloga "Kuchennymi drzwiami" proponuje przepyszny chlodnik z ogórkami malosolnymi i skyrem. "Ten delikatny i kremowy jogurt idealnie się łączy z sokiem z ogórków małosolnych, a schłodzony fantastycznie smakuje w upalny letni dzień" - pisze blogerka.
Anna Kamińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 ogórki małosolne
- 250 ml soku z kiszenia ogórków małosolnych
- 2 jogurty skyr
- 1/2 pęczka kopru
- sól i pieprz do smaku
Przepis
- Jogurty mieszam z sokiem z ogórków. 3 ogórki małosolne ścieram na tarce o średnich oczkach i łączę z mieszanką jogurtu i soku.
- Siekam koper i mieszam z ogórkowym chłodnikiem. Doprawiam solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
- Rozlewam do misek, dekoruję plasterkami ogórka i gałązkami kopru. Posypuję pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl