Omlet po wiejsku. Przepyszny pomysł na kolację

Omlet z ziemniakami, szynką, kiełbasą, papryka i zielonym groszkiem to danie pyszne, kolorowe i bardzo sycące. Możecie przygotować go na kolację lub zabrać ze sobą do pracy. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Omlet z ziemniakami i kiełbasąOmlet z ziemniakami i kiełbasą
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kiełbasa najlepiej czosnkowana
  • 100 g szynki
  • 4 ziemniaki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka groszku
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 4 jaja
  • biały pieprz

Przepis

  • Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Ziemniaki w talarki. Paprykę w paski.
  • Do rozgrzanego oleju włożyć ziemniaki, oprószyć solą i usmażyć, dodać groszek, kukurydze, paprykę, szynkę - smażyć 2-3 minuty.
  • Rozmącić jajka z solą i pieprzem, wlać na patelnię z pozostałymi składnikami.
  • Smażyć, aż na dno zbrązowieje potem przewrócić na drugą stronę.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja