Omlet po wiejsku. Przepyszny pomysł na kolację
Omlet z ziemniakami, szynką, kiełbasą, papryka i zielonym groszkiem to danie pyszne, kolorowe i bardzo sycące. Możecie przygotować go na kolację lub zabrać ze sobą do pracy. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Ziemniaki w talarki. Paprykę w paski.
- Do rozgrzanego oleju włożyć ziemniaki, oprószyć solą i usmażyć, dodać groszek, kukurydze, paprykę, szynkę - smażyć 2-3 minuty.
- Rozmącić jajka z solą i pieprzem, wlać na patelnię z pozostałymi składnikami.
- Smażyć, aż na dno zbrązowieje potem przewrócić na drugą stronę.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl