Obiad z ciastem francuskim w roli głównej
Pyszności pod ciastem
Szybki i smaczny obiad to kulinarne marzenie nie tylko amatorów w kuchni, ale również wprawionych gospodyń. Oprócz prostych, a jednocześnie sycących dań jednogarnkowych, które ograniczą ilość naczyń do zmywania, dobrze mieć w lodówce rulon ciasta francuskiego. To produkt, który bez zbędnego kombinowania zapewni nam pomysły na rozmaite dania na ciepło. Można je również przygotować własnoręcznie, ale mimo prostych składników, wymaga czasu i cierpliwości. Oto kilka przepisów, dzięki którym podamy pyszne dania i zaoszczędzimy czas.
Szybki i smaczny obiad to kulinarne marzenie nie tylko amatorów w kuchni, ale również wprawionych gospodyń. Oprócz prostych, a jednocześnie sycących dań jednogarnkowych, które ograniczą ilość naczyń do zmywania, dobrze mieć w lodówce rulon ciasta francuskiego. To produkt, który bez zbędnego kombinowania zapewni nam pomysły na rozmaite dania na ciepło. Można je również przygotować własnoręcznie, ale mimo prostych składników, wymaga czasu i cierpliwości. Potrzeba 200 g mąki pszennej, 100 ml wody, 50 g roztopionego masła, sporą szczyptę soli, a także kostkę (200 g) miękkiego masła. Po zagnieceniu głównych składników i schłodzeniu masy, następnie należy za pomocą wałka połączyć ciasto z miękkim masłem. Ponownie schłodzić ciasto, rozwałkować, przekładać i powtórzyć czynność.
Nic więc dziwnego, że producenci wyszli na przeciw oczekiwaniom klientów i w sklepach bez problemu znaleźć można gotowe arkusze. Oto kilka przepisów, dzięki którym można podać pyszne dania i zaoszczędzić czas.