Naleśniki po meksykańsku
Bardzo syte i treściwe naleśniki z mięsnym farszem. Możemy podać z dowolnym sosem. Efektownie wyglądają i doskonale smakują, kiedy wierzch przed podaniem udekorujemy sosem balsamicznym. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Naleśniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 2 jajka
- sól
Cebulę i czosnek zeszklić na patelni. Następnie dodać paprykę oraz pozostałe składniki. Dusić około 10-15 minut, cały czas mieszając, do miękkości mięsa i odparowania nadmiaru płynu.
Przygotować tradycyjne ciasto naleśnikowe. Ciasto ma mieć gęstość śmietany (regulować mąką i wodą gazowaną w razie potrzeby). Usmażyć naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarować farsz. Zwijać w rulon i układać w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika na 10-15 minut w 180 stopni. Podawać z ulubionymi sosami, surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze