Naleśniki po meksykańsku
Bardzo syte i treściwe naleśniki z mięsnym farszem. Możemy podać z dowolnym sosem. Efektownie wyglądają i doskonale smakują, kiedy wierzch przed podaniem udekorujemy sosem balsamicznym. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Naleśniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 2 jajka
- sól
Przepis
Cebulę i czosnek zeszklić na patelni. Następnie dodać paprykę oraz pozostałe składniki. Dusić około 10-15 minut, cały czas mieszając, do miękkości mięsa i odparowania nadmiaru płynu.
Przepis
Przygotować tradycyjne ciasto naleśnikowe. Ciasto ma mieć gęstość śmietany (regulować mąką i wodą gazowaną w razie potrzeby). Usmażyć naleśniki.
Przepis
Na każdym naleśniku rozsmarować farsz. Zwijać w rulon i układać w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika na 10-15 minut w 180 stopni. Podawać z ulubionymi sosami, surówką.