Mus czekoladowy - prosty i szybki deser
Raj dla wielbicieli czekolady
Dla miłośników słodyczy, a zwłaszcza czekolady to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest puszysty, pyszny i dosłownie rozpływa się w ustach. Do jego przygotowania można użyć czekolady deserowej, mlecznej lub białej, ale powinna być dobrej jakości, aby efekt końcowy był wyśmienity. Gotowy doskonale pasuje do świeżych owoców lub podany np. z konfiturą lub kwaśnym dżemem.
Dla miłośników słodyczy, a zwłaszcza czekolady to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest puszysty, pyszny i dosłownie rozpływa się w ustach. Do jego przygotowania można użyć czekolady deserowej, mlecznej lub białej, ale powinna być dobrej jakości, aby efekt końcowy był wyśmienity. Gotowy doskonale pasuje do świeżych owoców lub podany np. z konfiturą lub kwaśnym dżemem. Istotną zaletą tego przysmaku jest fakt, że robi się go naprawdę ekspresowo i zależnie od dostępności składników możemy zaserwować wersję klasyczną lub "na skróty" bez jajek albo tylko z jednego składnika.