Moc natury czy tona chemii? Magda Gessler pochwaliła się gigantycznym warzywem
Magda Gessler, najbardziej popularna polska restauratorka, jurorka programów kulinarnych i prowadząca program "Kuchenne rewolucje", znana jest z tego, że lubi dzielić się w mediach społecznościowych z fanami swoimi przygodami. Tak stało się i tym razem. Na swoim fanpage'u zamieściła zdjęcie z gigantycznym porem.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Fani od razu interweniowali. Już po kilku minutach pojawiły się pierwsze komentarze zachwalające nie tylko restauratorkę, ale przede wszystkim warzywo, które prezentuje. Pojawiła się nawet opinia, że por jest tak wielki, że można nim kogoś zabić. Rzeczywiście, warzywo osiągnęło zawrotny rozmiar. Jak pisze natalka-o-m, u jej mamy w ogródku też rosną takie giganty.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Fani restauratorki pytają, gdzie kupiła taki piękny okaz i co z nim zrobi. Proszą o rady, co przygotować z pora, bo przecież sezon na to warzywo trwa w najlepsze. Pośród komentarzy pojawiają się także podpowiedzi na porowe pyszności: sos porowo-serowy podany z rybą, placki czy kisz z porów. A my proponujemy wam najlepszą na świecie zupę porową.
Kremowa zupa z porów
Składniki:
- 3 pory lub 1 por-gigant (tylko białe części),
- cebula,
- marchewka,
- 1 l bulionu warzywnego,
- ½ szklanki śmietanki 30 proc.,
- łyżka masła,
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Pory umyj, odetnij zielone części, a białe pokrój w talarki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzej masło, podsmaż na nim pora i pokrojoną drobno cebulę. Wlej bulion, dodaj marchewkę. Gotuj przez ok. pół godziny. Zmiksuj na gładki krem, dodaj śmietankę, przyprawy i jeszcze chwilę gotuj. Udekoruj świeżym koperkiem.
Pod zdjęciem restauratorki pojawiły się także komentarze, że por jest napakowany chemią. Raczej trudno w to uwierzyć, bo Magda Gessler znana jest z tego, że stawia na naturalne, sezonowe warzywa i owoce.
Zobacz także wideo: Vichyssoise – francuska zupa krem
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.