Trwa ładowanie...

Moc natury czy tona chemii? Magda Gessler pochwaliła się gigantycznym warzywem

Magda Gessler, najbardziej popularna polska restauratorka, jurorka programów kulinarnych i prowadząca program "Kuchenne rewolucje", znana jest z tego, że lubi dzielić się w mediach społecznościowych z fanami swoimi przygodami. Tak stało się i tym razem. Na swoim fanpage'u zamieściła zdjęcie z gigantycznym porem.

Moc natury czy tona chemii? Magda Gessler pochwaliła się gigantycznym warzywemŹródło: Shutterstock.com
dwb9l7j
dwb9l7j

Fani od razu interweniowali. Już po kilku minutach pojawiły się pierwsze komentarze zachwalające nie tylko restauratorkę, ale przede wszystkim warzywo, które prezentuje. Pojawiła się nawet opinia, że por jest tak wielki, że można nim kogoś zabić. Rzeczywiście, warzywo osiągnęło zawrotny rozmiar. Jak pisze natalka-o-m, u jej mamy w ogródku też rosną takie giganty.

Fani restauratorki pytają, gdzie kupiła taki piękny okaz i co z nim zrobi. Proszą o rady, co przygotować z pora, bo przecież sezon na to warzywo trwa w najlepsze. Pośród komentarzy pojawiają się także podpowiedzi na porowe pyszności: sos porowo-serowy podany z rybą, placki czy kisz z porów. A my proponujemy wam najlepszą na świecie zupę porową.

Kremowa zupa z porów

Składniki:

  • 3 pory lub 1 por-gigant (tylko białe części),
  • cebula,
  • marchewka,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • ½ szklanki śmietanki 30 proc.,
  • łyżka masła,
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Pory umyj, odetnij zielone części, a białe pokrój w talarki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzej masło, podsmaż na nim pora i pokrojoną drobno cebulę. Wlej bulion, dodaj marchewkę. Gotuj przez ok. pół godziny. Zmiksuj na gładki krem, dodaj śmietankę, przyprawy i jeszcze chwilę gotuj. Udekoruj świeżym koperkiem.

dwb9l7j

Pod zdjęciem restauratorki pojawiły się także komentarze, że por jest napakowany chemią. Raczej trudno w to uwierzyć, bo Magda Gessler znana jest z tego, że stawia na naturalne, sezonowe warzywa i owoce.

Zobacz także wideo: Vichyssoise – francuska zupa krem

dwb9l7j
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwb9l7j
Więcej tematów