Trwa ładowanie...

Moc natury czy tona chemii? Magda Gessler pochwaliła się gigantycznym warzywem

Magda Gessler, najbardziej popularna polska restauratorka, jurorka programów kulinarnych i prowadząca program "Kuchenne rewolucje", znana jest z tego, że lubi dzielić się w mediach społecznościowych z fanami swoimi przygodami. Tak stało się i tym razem. Na swoim fanpage'u zamieściła zdjęcie z gigantycznym porem.

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

Moc natury czy tona chemii? Magda Gessler pochwaliła się gigantycznym warzywemŹródło: Shutterstock.com
d626yay
d626yay

Fani od razu interweniowali. Już po kilku minutach pojawiły się pierwsze komentarze zachwalające nie tylko restauratorkę, ale przede wszystkim warzywo, które prezentuje. Pojawiła się nawet opinia, że por jest tak wielki, że można nim kogoś zabić. Rzeczywiście, warzywo osiągnęło zawrotny rozmiar. Jak pisze natalka-o-m, u jej mamy w ogródku też rosną takie giganty.

Fani restauratorki pytają, gdzie kupiła taki piękny okaz i co z nim zrobi. Proszą o rady, co przygotować z pora, bo przecież sezon na to warzywo trwa w najlepsze. Pośród komentarzy pojawiają się także podpowiedzi na porowe pyszności: sos porowo-serowy podany z rybą, placki czy kisz z porów. A my proponujemy wam najlepszą na świecie zupę porową.

Kremowa zupa z porów

Składniki:

  • 3 pory lub 1 por-gigant (tylko białe części),
  • cebula,
  • marchewka,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • ½ szklanki śmietanki 30 proc.,
  • łyżka masła,
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Pory umyj, odetnij zielone części, a białe pokrój w talarki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzej masło, podsmaż na nim pora i pokrojoną drobno cebulę. Wlej bulion, dodaj marchewkę. Gotuj przez ok. pół godziny. Zmiksuj na gładki krem, dodaj śmietankę, przyprawy i jeszcze chwilę gotuj. Udekoruj świeżym koperkiem.

d626yay

Pod zdjęciem restauratorki pojawiły się także komentarze, że por jest napakowany chemią. Raczej trudno w to uwierzyć, bo Magda Gessler znana jest z tego, że stawia na naturalne, sezonowe warzywa i owoce.

Zobacz także wideo: Vichyssoise – francuska zupa krem

icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d626yay
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj