Miodowe pieczone jabłka. Aromatyczny deser na jesienne wieczory
Trudno sobie wyobrazić bardziej jesienny deser niż pieczone jabłka. Słodkie aromatyczne, soczyste... Ślinka cieknie. Przepis jest banalnie prosty, a więc nie czekajcie, tylko zabierajcie się od razu do pracy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Nastawić piecyk na 225 stopni C. Obrać jabłka, łyżeczką usunąć gniazda nasienne.
- Napełnić łyżeczką miodu i posypać cynamonem. Resztą miodu posmarować jabłka z wierzchu, posypać płatkami migdałów.
- Ułożyć jabłka w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok 15-20 minut, aż będą miękkie.
- Można podawać z bitą śmietaną.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze