Trwa ładowanie...
d1tlzuu
17-11-2021 13:11

Miodowe pieczone jabłka. Aromatyczny deser na jesienne wieczory

Przepis

Trudno sobie wyobrazić bardziej jesienny deser niż pieczone jabłka. Słodkie aromatyczne, soczyste... Ślinka cieknie. Przepis jest banalnie prosty, a więc nie czekajcie, tylko zabierajcie się od razu do pracy.

d1tlzuu
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Oksana - stock.adobe.com
Składniki
  • 8 kwaśnych jabłek
  • 1/5 szklanki miodu
  • cynamon
  • 1/5 szklanki płatków migdałowych
Przepis
  • Nastawić piecyk na 225 stopni C. Obrać jabłka, łyżeczką usunąć gniazda nasienne.
  • Napełnić łyżeczką miodu i posypać cynamonem. Resztą miodu posmarować jabłka z wierzchu, posypać płatkami migdałów.
  • Ułożyć jabłka w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok 15-20 minut, aż będą miękkie.
  • Można podawać z bitą śmietaną.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Miodowe pieczone jabłka. Aromatyczny deser na jesienne wieczory
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1tlzuu
d1tlzuu
d1tlzuu
d1tlzuu
Więcej tematów
d1tlzuu