Mintaj z koperkiem po francusku. Palce lizać!
Zamiast tradycyjnej smażonej rybki w panierce, proponujemy mintaja suszonego w aromatycznym sosie koperkowym z dodatkiem białego wina. Tak przygotowana ryba doskonale smakuje z ryżem i surówką colesław.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Dania rybne
 - Sposób przygotowania: Duszenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Cebulę obrać, pokroić w drobne kawałki, smażyć na maśle przez 3 minuty, na dużej patelni.
 - Położyć na wierzchu nierozmrożone kawałki ryby, dodać wino, posolić.
 - Dusić pod przykryciem przez około 12 minut. Dodać posiekany koperek, pieprz i śmietanę.
 - Dusić jeszcze przez 2 minuty. Podawać z ryżem, surówką z białej kapusty i wytrawnym białym winem.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl