Mintaj z koperkiem po francusku. Palce lizać!
Zamiast tradycyjnej smażonej rybki w panierce, proponujemy mintaja suszonego w aromatycznym sosie koperkowym z dodatkiem białego wina. Tak przygotowana ryba doskonale smakuje z ryżem i surówką colesław.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obrać, pokroić w drobne kawałki, smażyć na maśle przez 3 minuty, na dużej patelni.
- Położyć na wierzchu nierozmrożone kawałki ryby, dodać wino, posolić.
- Dusić pod przykryciem przez około 12 minut. Dodać posiekany koperek, pieprz i śmietanę.
- Dusić jeszcze przez 2 minuty. Podawać z ryżem, surówką z białej kapusty i wytrawnym białym winem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl