Meksykańskie roladki z warzywami
Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl, przepisem na meksykańskie roladki z mięsem i warzywami. Roladki przygotujemy w pół godziny. Są pyszne i soczyste.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Warzywa prużymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przyprawa, które znajdują się w środku opakowania. Warzywny farsz nakładamy po łyżce na środek mięsa. Zwijamy w kopertki i panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Roladki gotowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl