Makaron z pietruszkowym pesto
Trudno o łatwiejszy i szybszy sos do makaronu. Domowe pesto bez trudu ukręcicie z natki pietruszki, rukoli czy innych zielonych liści. Będzie smacznie, ekspresowo i tanio.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 100 g makaronu
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 20 dag sera żółtego
- Kilka łyżek oleju
- sól, pieprz
- kilka pomidorków koktajlowych
Przepis
- Pietruszkę i czosnek drobno posiekać, a ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
- Całość wymieszać z olejem i przyprawić. Ugotować makaron i zaraz po odcedzeniu wymieszać go z gotowym pesto.
- Do dania można dodać przekrojone pomidorki koktajlowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl