Trwa ładowanie...
d3q83jz

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d3q83jz
Składniki
  • składniki
  • 50 dag makaronu "falbanki" lub "świderki"
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 puszka pomidorów (40 dag)
  • 1 duża cebula (10-15 dag)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • czerwona papryka ostra
  • pieprz
  • sól
  • zielona pietruszka
  • zioła prowansalskie
Przepis

Sposób przygotowania
Mięso przyprawiać czerwoną papryką, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz rzucać małe kawałki mięsa i zrumienić. Następnie do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zrumieni dodać pomidory z puszki wraz z sokiem, następnie wlać 1 ? szklanki zimnej wody. Całość dusić ok. 15 minut. Do ? szklanki zimnej wody wsypać mąkę krupczatkę, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się sosu. Chwilę pogotować. Następnie dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i zioła prowansalskie. Sos przyprawić do smaku. W osolonej wodzie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron rozłożyć na talerzach i polać gorącym sosem. Składniki wystarczą na 4 porcje.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

d3q83jz

Podziel się opinią

3
Share
d3q83jz
d3q83jz
d3q83jz
Więcej tematów
d3q83jz