Trwa ładowanie...

Majówka już za chwilę. Magda Gessler dzieli się przepisem na grilla

Magda Gessler to jedna z najbardziej znanych restauratorek w Polsce. Gdy więc zbliża się sezon grillowania na świeżym powietrzu, to właśnie ona radzi, jak perfekcyjnie przygotować posiłek.

Majówka już za chwilę. Magda Gessler dzieli się przepisem na grillaŹródło: ONS.pl, fot: Daniel Wysocki
d41ln9e
d41ln9e

W rozmowie z "Faktem" Magda Gessler podzieliła się z czytelnikami jednym ze swoich przepisów, które śmiało można wykorzystać w zbliżających się dniach.

– Najważniejsze to kupić dobre mięso, najlepiej ze świni złotnickiej - podkreśla Gessler w rozmowie z gazetą. - Patrzmy, jak to mięso wygląda i skąd pochodzi! Ma być bladoróżowe i nie za tłuste!

Aby przyrządzić karkówkę w marynacie Magdy Gessler będziemy potrzebować: 1 kg karkówki, małą puszkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki miodu, ćwierć łyżeczki startego imbiru, ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu mielonego, ćwierć łyżeczki cząbru, ćwiartkę startej cebuli oraz szczyptę kuminu.

Mięso należy pokroić na kotlety, każdy o grubości 2 cm. Następnie resztę składników mieszamy, aby powstała marynata i marynujemy w niej mięso przez pół godziny. Po tym czasie kładziemy je na dobrze rozgrzany ruszt. Po upieczeniu posypujemy je majerankiem. Restauratorka dodaje, że niezwykle ważne jest, by danie przyrządzać precyzyjnie według przepisu i nie przedobrzyć z ziołami.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d41ln9e
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ln9e
Więcej tematów