Majówka już za chwilę. Magda Gessler dzieli się przepisem na grilla
Magda Gessler to jedna z najbardziej znanych restauratorek w Polsce. Gdy więc zbliża się sezon grillowania na świeżym powietrzu, to właśnie ona radzi, jak perfekcyjnie przygotować posiłek.
W rozmowie z "Faktem" Magda Gessler podzieliła się z czytelnikami jednym ze swoich przepisów, które śmiało można wykorzystać w zbliżających się dniach.
– Najważniejsze to kupić dobre mięso, najlepiej ze świni złotnickiej - podkreśla Gessler w rozmowie z gazetą. - Patrzmy, jak to mięso wygląda i skąd pochodzi! Ma być bladoróżowe i nie za tłuste!
Mięso należy pokroić na kotlety, każdy o grubości 2 cm. Następnie resztę składników mieszamy, aby powstała marynata i marynujemy w niej mięso przez pół godziny. Po tym czasie kładziemy je na dobrze rozgrzany ruszt. Po upieczeniu posypujemy je majerankiem. Restauratorka dodaje, że niezwykle ważne jest, by danie przyrządzać precyzyjnie według przepisu i nie przedobrzyć z ziołami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl