Trwa ładowanie...
d24vo2g
d24vo2g

Karkówka

Przepis
2.9
(7 głosów)
Oceń:
Karkówka
Składniki
  • chuda karkówka - pokrojona na kotlety
  • cebula
  • ser żółty np. podlaski
  • keczup pikantny
  • sól
  • pieprz do smaku
Przepis

Karkówkę rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą, pieprzem i układamy w żaroodpornym naczyniu (jeśli będziemy zapiekać w piekarniku). Na każdy kotlet kładziemy plasterki cieniutko pokrojonej cebuli, mogą być całe kółka, na to plaster żółtego sera - tak, aby całość była nim pokryta. Wszystko polewamy dość grubo keczupem (wytworzy sie potem przepyszny sos). Wstawiamy do piekarnika - najpierw przykrywamy, na koniec warto na chwile odkryć. Dusić do miękkości. Podawać tak jak kotlety, koniecznie z ryżem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Share
d24vo2g
d24vo2g
d24vo2g
d24vo2g