WP
24-07-2008 (09:53)

Karkówka - Przepis

Trwa ładowanie...
Karkówka
Podziel się
Składniki
  • chuda karkówka - pokrojona na kotlety
  • cebula
  • ser żółty np. podlaski
  • keczup pikantny
  • sól
  • pieprz do smaku
Przepis

Karkówkę rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą, pieprzem i układamy w żaroodpornym naczyniu (jeśli będziemy zapiekać w piekarniku). Na każdy kotlet kładziemy plasterki cieniutko pokrojonej cebuli, mogą być całe kółka, na to plaster żółtego sera - tak, aby całość była nim pokryta. Wszystko polewamy dość grubo keczupem (wytworzy sie potem przepyszny sos). Wstawiamy do piekarnika - najpierw przykrywamy, na koniec warto na chwile odkryć. Dusić do miękkości. Podawać tak jak kotlety, koniecznie z ryżem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP