Lekka sałatka z kaszą kuskus i świeżymi warzywami. Pycha!
Bardzo smaczna, a zarazem prosta i szybka do przygotowania sałatka na bazie kaszy kuskus. Znajdziemy w niej mnóstwo kolorowych warzyw. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać również pokruszony ser feta.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kaszę zalewamy wrzątkiem wg opisu na opakowaniu (dla wzbogacenia smaku zamiast wody można użyć bulionu).
- Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, potem kroimy z kosteczkę. Kroimy również ogórka (dla walorów estetycznych możemy nie obierać go ze skorki), cebulę i paprykę.
- Drobno siekamy koperek. Pieczarki możemy podsmażyć na odrobinie masła czy oleju, ale możemy również dodać surowe.
- Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki dodajemy do kaszy, mieszamy i odstawiamy do lodówki, by się przegryzło.
- Dla smaku możemy dodać odrobinę oleju sezamowego.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl