Lekka potrawka z pieczarkami i cukinią. W sam raz na letni obiad
Prosty przepis na warzywny gulasz, który doskonale sprawdzi się na letni obiad. Pół godziny i danie gotowe. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obieramy, siekamy w piórka. Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski.
- Chwilę smażymy. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
- Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, parówki pokrojone w plasterki smażymy na rumiano. Dodajemy do potrawki.
- Kiedy cukinia jest na wpół chrupiąca, wsypujemy zioła, mieszamy i wyłączamy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl