Lekka potrawka z pieczarkami i cukinią. W sam raz na letni obiad
Prosty przepis na warzywny gulasz, który doskonale sprawdzi się na letni obiad. Pół godziny i danie gotowe. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę obieramy, siekamy w piórka. Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski.
- Chwilę smażymy. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
- Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, parówki pokrojone w plasterki smażymy na rumiano. Dodajemy do potrawki.
- Kiedy cukinia jest na wpół chrupiąca, wsypujemy zioła, mieszamy i wyłączamy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze