Trwa ładowanie...
d2ih6is
oprac. Katarzyna Gileta

Lekka potrawka z pieczarkami i cukinią. W sam raz na letni obiad

Przepis

Prosty przepis na warzywny gulasz, który doskonale sprawdzi się na letni obiad. Pół godziny i danie gotowe. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.

d2ih6is
1.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Radość kipiąca uśmiechem
Źródło: Radość kipiąca uśmiechem
Składniki
  • 2 cebule
  • 1 żółta papryka
  • 3 pomidory
  • 1 średnia cukinia
  • 30 dag pieczarek
  • sól, pieprz, chilli do smaku
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • lubczyk i koperek
  • olej do smażenia
  • 2 cienkie parówki
Przepis
  • Cebulę obieramy, siekamy w piórka. Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski.
  • Chwilę smażymy. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
  • Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, parówki pokrojone w plasterki smażymy na rumiano. Dodajemy do potrawki.
  • Kiedy cukinia jest na wpół chrupiąca, wsypujemy zioła, mieszamy i wyłączamy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Lekka potrawka z pieczarkami i cukinią. W sam raz na letni obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is