Kurczakówka z fetą. Lekkostrawna i sycąca
Bardzo szybka i smaczna sałatka, do której możesz wykorzystać upieczoną pierś kurczaka. świetnie sprawdzi się na domowej imprezie lub jako obiad do pracy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso pokroić w kostkę, dodać kilka kropli soku z cytryny, łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wymieszać, usmażyć na maśle klarowanym.
- Ogórek poszatkować w paseczki, do tego dodać szpinak. Zmieszać oliwę z sokiem z cytryny i z zieleniną, ułożyć na talerzach.
- Fetę pokroić w kosteczkę, wymieszać z ziołami, dodać kurczaka, granat. Połączyć z zieleniną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl