Kultowa sałatka z czasów PRL. Homar po polsku
Przepis według Ireny Gumowskiej, autorki książek kulinarnych ubiegłego wieku. Wbrew nazwie, nie znajdziemy w niej homara, a... wędzonego dorsza. Wypróbujecie? Przepis odtworzyła Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Rybę oczyścić z ości i rozdrobnić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Do ryby dodać marchewkę, sok z cytryny, majonez, posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze