Trwa ładowanie...
d2sk6an
Joanna Krzewińska

Kultowa sałatka z czasów PRL. Homar po polsku

Przepis

Przepis według Ireny Gumowskiej, autorki książek kulinarnych ubiegłego wieku. Wbrew nazwie, nie znajdziemy w niej homara, a... wędzonego dorsza. Wypróbujecie? Przepis odtworzyła Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów".

d2sk6an
2.9
(20 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 500 g wędzonego dorsza
  • 2 marchewki (około 100 g)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 100 g majonezu
  • natka pietruszki
Przepis

Rybę oczyścić z ości i rozdrobnić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Do ryby dodać marchewkę, sok z cytryny, majonez, posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kultowa sałatka z czasów PRL. Homar po polsku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

36
25
Share
d2sk6an

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2sk6an
d2sk6an
d2sk6an
d2sk6an
Więcej tematów
d2sk6an