Kruche ciasto z posypką
Krucha tarta z bezową pianką i posypką to prosty w przygotowaniu i smaczny deser. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części.
- Jedną część ciasta wyłożyć na posmarowaną tłuszczem brytfankę.
- Do drugiej części dodać kakao i potrzeć na rozłożone ciasto.
- Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, na koniec dodać olejek migdałowy. Pianę wyłożyć na kakaowe ciasto, a trzecią część ciasta zetrzeć na pianę.
- Piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 st.C.
- Ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl